Αυτοί είναι οι λόγοι που πρέπει να διαλέξεις μια δουλειά που θα αγαπάς!

Από μικροί είχαμε την συνήθεια να λέμε τι θέλουμε να γίνουμε.

Άκουγες από τη μία τον Γιαννάκη να λέει με καμάρι: “Εγώ θα γίνω κορυφαίος ποδοσφαιριστής!”, τη Μαρία: “Εγώ θα γίνω πολύ καλή δασκάλα! Θα μαθαίνω τα παιδάκια πώς να γράφουν και να διαβάζουν!” και τον Κώστα από την άλλη: “Εγώ θα γίνω γιατρός! Θα γιατρεύω όλους τους ανθρώπους!“.

Μεγαλώνοντας όμως μέσα σε όλο αυτό τον κοινωνικό και οικονομικό εμφύλιο, πολλοί ξέχασαν τα όνειρα τους και βασίστηκαν σε άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Παράγοντες όπως πόσα λεφτά παίρνεις από το κάθε επάγγελμα, πόσες ώρες δουλεύεις, πως είναι το εργασιακό περιβάλλον και άλλα πολλά.

Όλα αυτά δεν βρίσκονται στον εσωτερικό κόσμο ενός ανθρώπου. Όλα αυτά μπορεί να προσφέρουν μία άνετη ζωή, αλλά πόσο σίγουρος είσαι ότι μία άνετη ζωή είναι και η ευτυχισμένη;

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!

Αυτοί είναι οι λόγοι που θα σε πείσουν να κάνεις αυτό που αγαπάς!

Η δουλειά σου θα είναι το πιο μεγάλο κομμάτι της ζωής σου

Το επάγγελμα σου είναι αυτό που θα αποτελέσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής σου.

Αυτό θα κάνεις με το τέλος των σπουδών ή του σχολείου οπότε και κατά κύριο λόγο το περισσότερο χρονικό διάστημα της ζωής σου.

Πρόσεξε να αγαπάς αυτό που θα κάνεις, έτσι ώστε να περνάς τη ζωή σου όσο πιο ευχάριστα και δημιουργικά γίνεται.

Θα γυρίζεις από τη δουλειά σου με όρεξη

Όταν κάνεις αυτό που αγαπάς θα γυρίζεις στο σπίτι και θα νιώθεις γεμάτος που πρόσφερες ότι μπορούσες.

Θα σε πλημμυρίζει η όρεξη και η ενέργεια διότι θα νιώθεις ευτυχισμένος που την κάθε μέρα έδωσες τον καλύτερο δυνατό εαυτό σου!

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!

Θα είσαι πιο παραγωγικός

Ένας άνθρωπος που πραγματικά αγαπά αυτό που κάνει τείνει να είναι πιο παραγωγικός! Ναι καλά άκουσες!

Σύμφωνα με μελέτες, ένας άνθρωπος που εργάζεται για κάτι που τον ενδιαφέρει πραγματικά τείνει να είναι πιο αποδοτικός και πιο παραγωγικός! Εύκολα μπορεί να βρει καινούριες ιδέες και ακόμα πιο εύκολα να τις εφαρμόσει!

Θα είσαι πραγματικά ευτυχισμένος

Σκέψου έναν άνθρωπο που πηγαίνει κάθε μέρα να εργαστεί και βαριέται. Έναν άνθρωπο που δυσκολεύεται να ξυπνήσει στη σκέψη του τι έχει να κάνει όλη μέρα στη δουλειά. Αυτός ο άνθρωπος είναι ένας μίζερος άνθρωπος.

Θες να είσαι αυτός; Ένας άνθρωπος που είναι πραγματικά ευτυχισμένος βρίσκει τρόπους να κάνει αυτό που αγαπά!

Θα κάνεις τον εαυτό σου περήφανο

Τέλος, ο πιο σημαντικός λόγος που οφείλεις στον εαυτός σου να κάνεις αυτό που αγαπάς είναι η περηφάνια που θα σε πλημμυρίζει επειδή τα κατάφερες.

Μία περηφάνια χωρίς καμία αλαζονεία, αλλά μια περηφάνια γεμάτη ευτυχία που κατάφερες ότι κατάφερες πέραν από τις δυσκολίες από εσένα για εσένα!

Πριν αποφασίσεις πώς θες να παράγεις αυτό το έργο, θα σε συμβούλευα να λάβεις σοβαρά υπόψη όλα αυτά. Μία άνετη ζωή δεν είναι και ευτυχισμένη ζωή! 😉

Όπως είπε και ο Κομφούκιος:

“Αν κάνεις την εργασία που αγαπάς δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου!”

Το StudentLife Jobs σου δείχνει διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σε διάφορους τομείς της αγοράς. Μπορεί η δουλειά των ονείρων σου να είναι διαθέσιμη, γι’ αυτό επισκέψου το StudentLife Jobs και βρες αυτό που σου ταιριάζει!