5 λόγοι που κάνουν τη δουλειά του Ασφαλιστικού Συμβούλου ιδανική για ‘σένα!

insurance advisor

Ακούς συχνά από τους γύρω σου ότι ψάχνουν (ή βρήκαν) μια δουλειά που να τους ταιριάζει «γάντι», με βάση τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους; Εσύ από την άλλη, είσαι άτομο που νοιάζεται για τους γύρω του και θέλει να διαφοροποιηθεί από το σύνολο;

Εάν είσαι στην αναζήτηση καριέρας (ή στην αλλαγή του υφιστάμενου επαγγέλματός σου) και συμφωνείς με τα πιο πάνω, μάθε για το επάγγελμα που είναι -ίσως- το ιδανικό για εσένα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος.

Πρόκειται για ένα επάγγελμα που σου δίνει μεγάλη προοπτική με έμφαση στις δυνατότητές σου, ενώ παράλληλα είναι ευέλικτο για να το προσαρμόσεις στα μέτρα σου! Αν θες να εργοδοτηθείς άμεσα, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη φόρμα που θα βρεις πιο κάτω.

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!

Δες 5 λόγους γιατί θα ήταν ιδανικό να επιλέξεις το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου:

1Δεν έχεις αφεντικό

Είναι ένα επάγγελμα στο οποίο ο κάθε Ασφαλιστικός Σύμβουλος δεν έχει αφεντικό. Αντιθέτως, λειτουργεί ακριβώς όπως ένας επιχειρηματίας, με το θετικό ότι δεν χρειάζεται ψηλό αρχικό κεφάλαιο. Έτσι, θα νιώθεις περισσότερη άνεση για να παίρνεις σημαντικές πρωτοβουλίες με κάθε πελάτη.

2Εύκολη πρόσβαση στο επάγγελμα

Δεν χρειάζεται ούτε συγκεκριμένο πτυχίο, ούτε προηγούμενη εργασιακή εμπειρία για να αρχίσεις το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Σύμβουλου. Αυτό που χρειάζεται είναι ενθουσιασμός και όρεξη για δουλειά! Αν είσαι κοινωνικό άτομο και έχεις βασικές γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων, πωλήσεων ή marketing θα σε βοηθήσει στη συνέχεια.

3Ευέλικτο ωράριο

insurance advisor

empirelife.ca

Ξέχνα το σταθερό ωράριο το οποίο υποχρεωτικά έχει το 95% του υπόλοιπου κόσμου. Έχεις την ευχέρεια να δημιουργήσεις και να αλλάξεις το πρόγραμμα ακριβώς όπως σε βολεύει. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί σου προσφέρει ένα αίσθημα ελευθερίας, το οποίο είναι ανεκτίμητο!

4Απεριόριστη δυνατότητα αύξησης εισοδημάτων

Ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος απολαμβάνεις προμήθειες και άλλα ωφελήματα (ειδικά για νέους, τα πρώτα 3 χρόνια) για τον κάθε νέο πελάτη που αποκτάς και συνεχιζόμενα έσοδα, όσο καιρό ο πελάτης συνεχίζει να πληρώνει το ασφάλιστρό του. Άρα, είναι καθαρά επάγγελμα που αναγνωρίζεται ο κόπος σου με τον πιο άμεσο τρόπο και σου δίνει τη δυνατότητα για μεγάλη αύξηση των εσόδων σου!

5Διά βίου μάθηση

Τα δεδομένα στην αγορά των ασφαλιστικών υπηρεσιών αλλάζουν συνεχώς. Για να μπορείς να προσαρμόζεσαι στις συνεχείς αλλαγές, η εταιρεία σου θα πληρώνει για να σε στείλει σε διάφορα σεμινάρια, για να αποκτήσεις επαγγελματικά πιστοποιητικά, ακόμα και για σπουδές, εντός και εκτός Κύπρου. Όπως καταλαβαίνεις πως η δουλειά του ασφαλιστή είναι αδύνατο να καταντήσει ρουτίνα!

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!

Τι άλλα χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας Ασφαλιστικός Σύμβουλος;

insurance advisor

blog.academyoflearning.com

Πέρα από τα θετικά του επαγγέλματος, ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος πρέπει να είναι Άνθρωπος. Με απλά λόγια πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος και να έχει αναπτυγμένη την ενσυναίσθηση κάτι που έρχεται σε σύγκρουση με τον ψυχρό, γεμάτο αριθμούς, επαγγελματικό κόσμο.

Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος πρέπει να μπορεί «να μπει στα παπούτσια του πελάτη του» και με απόλυτη τιμιότητα να μπορεί να του προσφέρει την ίδια λύση που θα πρόσφερε στον εαυτό του.

Πρέπει να είναι δίπλα στον πελάτη του στις άσχημες στιγμές: την ώρα που βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου, ακόμη και δίπλα στην οικογένεια του πελάτη του σε μια τραγική στιγμή. Ο Ασφαλιστικός Σύμβουλος πρέπει να είναι δίπλα στον πελάτη του και στις ευχάριστες στιγμές: την ώρα που φέρνει στον κόσμο ένα νεογέννητο, την ώρα που πάει το παιδί του για σπουδές ή την ώρα που το παιδί επιστρέφει και θέλει να αγοράσει αυτοκίνητο ή σπίτι.

Για να αγαπήσεις τη δουλειά σου, πρέπει να νιώθεις ότι συνεισφέρεις στον συνάνθρωπο σου. Αν δουλεύεις μόνο για τα χρήματα, ποτέ δεν θα νιώσεις το αίσθημα της εκπλήρωσης. Η δουλειά του Ασφαλιστικού Συμβούλου προσφέρει απλόχερα αυτό το όμορφο συναίσθημα.

Το StudentLife Jobs σου δείχνει διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σε διάφορους τομείς της αγοράς. Μπορεί η δουλειά των ονείρων σου να είναι διαθέσιμη, γι’ αυτό επισκέψου το StudentLife Jobs και βρες αυτό που σου ταιριάζει!