Μάθε τι ζητάνε οι εργοδότες του “σήμερα” από τους εργαζομένους του “αύριο”!

jobs

Αν αναρωτιέσαι τι είναι αυτό που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις στον επαγγελματικό χώρο, εδώ υπάρχει η απάντηση!

Οι δεξιότητες – “soft skills” που ζητάνε οι εργοδότες από τους εργαζόμενους τους είναι εξίσου σημαντικά όσο και οι ακαδημαϊκές γνώσεις και χρειάζονται σε κάθε επάγγελμα και κλάδο απασχόλησης.

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!

Πάμε να δούμε τι είναι αυτά που είναι χρήσιμο να αναπτύξεις και θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις:

1Ηγετικότητα

jobs

Ο κάθε εργοδότης ζητάει άτομα που να μπορούν να θέσουν τον πήχη ψηλότερα για την ομάδα και για τον εαυτό τους και που βοηθάνε άλλους να βγάλουν προς τα έξω τον καλύτερο τους εαυτό.

2Προσαρμοστικότητα

jobs

Άτομα που έχουν την ικανότητα αλλαγής τρόπου σκέψης και στρατηγικής για την αντιμετώπιση και δράση δυσκολιών στον εργασιακό χώρο, με αισιόδοξη προσέγγιση ακόμα και στις πιο απαιτητικές καταστάσεις.

Άτομα που δεν μένουν άπραγα για πολύ καιρό, αλλά προσπαθούν να βρουν μία λύση σε ό,τι προκύψει μπροστά τους.

3Κριτική Σκέψη και Επίλυση προβλημάτων

jobs

Αξιολογώντας τις πληροφορίες και τα δεδομένα, ο εργαζόμενος πρέπει να είναι έτοιμος να λάβει αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις και στρατηγικά βήματα που θα χρειαστούν στον εργασιακό χώρο, με πειθαρχία και αποφασιστικότητα.

Μέσα από βήματα και λογική σκέψη, το άτομο πρέπει να είναι σε θέση να καταλαβαίνει την κάθε κατάσταση και να λαμβάνει αποφάσεις, αναγνωρίζοντας τα ως προκλήσεις και όχι ως προβλήματα.

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!

4Ομαδικότητα και Συνεργασία

jobs

Η βάση της επιτυχίας κάθε ομάδας. Να μπορεί μία ομάδα να γίνει “ΈΝΑ” και τα άτομα της να συνεργάζονται μεταξύ τους, αξιοποιώντας τις εμπειρίες και γνώσεις των μελών της.

5Επαγγελματικός και Αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας

jobs

Από τη δημιουργία ενός σωστού επαγγελματικού e-mail, μέχρι την επικοινωνία σε ένα meeting, αυτό που χρειάζεται ένας εργοδότης είναι άτομα που μπορούν να επικοινωνήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά με τους γύρω τους.

Σε οποιοδήποτε εργασιακό χώρο η μεταβίβαση στοιχείων, δεδομένων, πληροφοριών, συναισθημάτων και ιδεών είναι ένα σημαντικό κομμάτι στην ανάπτυξη των μελών μίας ομάδας.

Το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται αυτή η ομάδα και είναι σε θέση να προγραμματίζει και να σχεδιάζει το μέλλον της καλύτερα είναι εξίσου σημαντικό.

6Προσοχή στη λεπτομέρεια, Πάθος και Δημιουργικότητα

jobs

Η προσοχή στη λεπτομέρεια δείχνει κατά πολύ το πόσο ένα άτομο αγαπάει τη δουλειά του και πόσο την υπολογίζει. Πόση σημασία δίνει στη διαδικασία της εργασίας που κάνει και τι ακόμα μπορεί να κάνει καλύτερα και να βελτιώσει.

Άτομα που βρίσκουν τρόπους να περάσουν το νόημα των ιδεών και των σκέψεων τους με όμορφο και καινοτόμο τρόπο, παίρνοντας ρίσκα και βλέποντας μπροστά, ξεχωρίζουν.

Σκέψου πώς θα ήσουν σαν άτομο αν διέθετες αυτά τα χαρακτηριστικά. Πόσο πιο εύκολη θα ήταν η εξεύρεση εργασίας και πόσο πιο παραγωγική και ευχάριστη θα γινόταν η δουλειά και καθημερινότητα σου;

Το StudentLife Jobs σου δείχνει διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σε διάφορους τομείς της αγοράς. Μπορεί η δουλειά των ονείρων σου να είναι διαθέσιμη, γι’ αυτό επισκέψου το StudentLife Jobs και βρες αυτό που σου ταιριάζει!