Δες τι μπορείς να κάνεις μετά το πτυχίο!

pexels.com / Photo Credit: pixabay.com

Οι περισσότεροι απόφοιτοι πτυχίου, θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα εργασία στον τομέα τους. Συνήθως η αγορά μπορεί να είναι πολύ απαιτητική με αρκετό ανταγωνισμό, κάτι που αγχώνει πολλούς.

Πολλοί απόφοιτοι καταφεύγουν σε εναλλακτικές προσωρινές λύσεις, που θα τους βοηθήσουν μακρυπρόθεσμα στην επαγγελματική τους καριέρα.

Εμείς ψάξαμε και σου βρήκαμε κάποιες επιλογές που μπορείς να αξιοποιήσεις, έτσι ώστε να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, αλλά και να αποκτήσεις ένα πλεονέκτημα ανάμεσα στον ανταγωνισμό και έτσι να ξεκινήσεις την επαγγελματική σου καριέρα!

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο στο StudentLife Jobs!

1Κάνε μεταπτυχιακό και παρακολούθησε σεμινάρια

pexels.com / Photo Credit: pixabay.com

Οι γνώσεις που θα αποκτήσεις κατα τη διάρκεια που θα φοιτάς στο πανεπιστήμιο είναι πολύτιμες. Σίγουρα όμως, υπάρχουν πολλά πράγματα στον κλάδο σου που μπορείς να μάθεις, ειδικά αν σχετίζεται με την τεχνολογία.

Οι επιπλέον γνώσεις (που θα σου δώσουν ένα πλεονέκτημα όταν ψάχνεις για δουλειά), μπορούν να έρθουν μέσω σεμιναρίων που μπορείς να παρακολουθήσεις. Τα πανεπιστήμια διοργανώνουν συνεχώς σεμινάρια και διαλέξεις από ειδικούς στον τομέα που σε ενδιαφέρει, αρκεί να επισκέπτεσαι τακτικά τις ιστοσελίδες τους για τέτοιες ανακοινώσεις.

Μπορείς επίσης να ξεκινήσεις μαθήματα ξένων γλωσσών, προγραμματισμού, λογιστικής κτλ, κάτι που θα δυναμώσει το βιογραφικό σου με επιπρόσθετες δεξιότητες. Η πιο συνηθισμένη λύση για πολλούς, είναι φυσικά το μεταπτυχιακό. Υπάρχουν πολλά πανεπιστήμια και ινστιτούτα στην Κύπρο που προσφέρουν μεταπτυχιακά σε πολλούς κλάδους.

Μπορείς να επιλέξεις ένα μεταπτυχιακό που δεν είναι άμεσα σχετικό με το πτυχίο σου, έτσι ώστε να έχεις περισσότερες πιθανότητες για εργοδότησης.

2Βρες δουλειά

pexels.com / Photo Credit: rawpixel.com

Οι περισσότεροι κλάδοι σου δίνουν την ευκαιρία να δουλέψεις σε πολλές διαφορετικές θέσεις εργασίας. Ένας απόφοιτος μαγειρικής μπορεί να δουλέψει σε καφετέρια, εστιατόριο, υπηρεσία catering ή ακόμα και να ανοίξει τη δική του επιχείριση.

Ψάξε να βρεις ποιες είναι οι διαθέσιμες θέσεις εργασίας και κάνε την έρευνα σου για το ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες σου σε μια τέτοια θέση. Όταν βρεις μια δουλειά, μην σε ανησυχεί αν θα ξεκινήσεις από μια βασική θέση με χαμηλό μισθό. Οι περισσότερες επιχειρήσεις, δίνουν στους υπαλλήλους πολλές ευκαιρίες ανέλιξης σε θέματα καθηκόντων και μισθών.

Μην ξεχνάς ότι οι περισσότεροι CEO’s ξεκίνησαν την καριέρα τους σαν απλοί υπάλληλοι! Το πιο σημαντικό κομμάτι για την επιλογή μιας δουλειάς είναι να ικανοποιεί τις ανάγκες σου και να σου δίνει το κίνητρο να αποδίδεις στο μέγιστο των ικανοτήτων σου!

3Ανάπτυξε δεξιότητες μέσω διαφόρων courses

pexels.com / Photo Credit: pixabay.com

Υπάρχουν διάφορα courses (live ή online) που μπορούν να σε βοηθήσουν να αναπτυχθείς, σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Υπάρχουν προγράμματα που για να ξεκινήσεις, θα σε προετοιμάσουν ανάλογα για το χώρο εργασίας και θα εμπλουτίσουν το βιογραφικό σου. Τέτοια είναι: το StudentLife Academy, το Udemy, το Coursera κ.ά.

 • Το StudentLife Academy είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο σε βοηθά να αποκτήσεις θέση εργασίας στους τομείς του Marketing & Business, χωρίς να έχεις εργασιακή εμπειρία και συνδυάζει:
  – Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας μέσα από εμπλοκή σε αληθινά projects
  – Ανάπτυξη πρακτικών δεξιοτήτων στο Digital Marketing
  – Επαγγελματικό Coaching
  – Προσωπική Ανάπτυξη
  – Εγγυημένη Θέση Εργασίας!
  Μάθε περισσότερα για το StudentLife Academy ΕΔΩ!
 • Το Udemy.com είναι μία online εκπαιδευτική πλατφόρμα. Στοχεύει σε επαγγελματίες που θέλουν να προσθέσουν νέες δεξιότητες στο βιογραφικό τους, ή να ανακαλύψουν καλύτερα κάποια ταλέντα και μελλοντικές επιθυμίες τους.
 • Το Coursera.org είναι μια εταιρεία εκπαιδευτικής τεχνολογίας που προσφέρει τεράστιο εύρος ανοιχτών online μαθημάτων (MOOCs). Συνεργάζεται με πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς, προσφέροντας κάποια από τα μαθήματα τους στο διαδίκτυο, σε θέματα όπως: φυσική, μηχανική, ανθρωπιστικές επιστήμες, ιατρική, βιολογία, κοινωνικές επιστήμες, μαθηματικά, business, πληροφορική, digital marketing κ.ά.

4Εναλλακτικές εργασίες

pexels.com / Photo Credit: mentatdgt

Το πιο βασικό προσόν που ζητούν οι περισσότεροι εργοδότες για να προσλάβουν είναι φυσικά η εμπειρία. Πώς μπορείς όμως να αποκτήσεις εμπειρία όταν δεν σου δίνουν την ευκαιρία να εργαστείς; Υπάρχουν αρκετές επιλογές έτσι ώστε να αποκτήσεις την πολυπόθυτη εμπειρία που χρειάζεσαι.

Η πρώτη επιλογή είναι να εργαστείς μέσω ενός internship. Αυτό θα σου δώσει την απαραίτητη εμπειρία για να βρεις μια full-time εργασία στον τομέα που θες. Θα πρέπει να έχεις όμως κατά νου, ότι τα περισσότερα internships είναι χωρίς χρηματική αμοιβή, αλλά μετά από ένα χρονικό διάστημα που θα βρίσκεσαι στην εταιρεία, μπορεί να σου προσφερθεί η ευκαιρία για να εργαστείς μόνιμα!

Η δεύτερη επιλογή αν δεν βρίσκεις εργασία στον κλάδο σου, είναι να εργαστείς κάπου όπου οι αρμοδιότητες που θα έχεις, θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά στο πτυχίο σου. Η διαδικασία μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά να θυμάσαι ότι είναι προσωρινό και ότι θα σε βοηθήσει στην επαγγελματική σου πορεία.


Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο στο StudentLife Jobs!