3 αποτελεσματικοί τρόποι για να ξεχωρίσεις στους εργοδότες!

pexels.com / Photo Credit: Lukas

Σήμερα, ένας εργοδότης θα αισθανθεί ότι σε γνωρίζει καλά πριν φτάσεις στη συνέντευξη. Οι περισσότεροι εργοδότες θα μάθουν για ‘σένα μέσω των social media και σε συνδυασμό με τις πληροφορίες στο βιογραφικό σου, θα φτάσουν σε μια αρκετά σαφή εικόνα του ποιος είσαι.

Το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου, στα social media, είναι πολύ σημαντικό για την εξασφάλιση της επιτυχίας σου στην αγορά εργασίας.

Εμείς, μέσα από αυτό το άρθρο βρήκαμε 3 tips για να παρουσιάζεις τον εαυτό σου καλύτερα στους εργοδότες και να ξεχωρίζεις από τους υπόλοιπους!

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο στο StudentLife Jobs!

Δες πιο κάτω τους τρόπους για να ξεχωρίσεις στους εργοδότες!

1Buzzwords

pexels.com / Photo Credit: rawpixel.com

Όταν ψάχνεις για δουλειά, ο στόχος σου είναι να πείσεις τον πιθανό εργοδότη ότι είσαι ικανός να εκπληρώσεις τις προσδοκίες του. Οι εργοδότες, όπως οποιοσδήποτε, ανταποκρίνονται θετικά σε άτομα που μπορούν να εμπιστεύονται. Έτσι, η γλώσσα που χρησιμοποιείς για να περιγράψεις τον εαυτό σου είναι το πρώτο πράγμα που εστιάζουν οι εργοδότες και καθορίζουν τις πρώτες εντυπώσεις τους.

Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφύγεις κάποια buzzwords/χαρακτηρισμοί που χρησιμοποιούνται πολύ συχνά και ως αποτέλεσμα, έχουν χάσει το νόημά τους. Σίγουρα θα έχεις δει κάποιον να περιγράφει τον εαυτό του ως «παθιασμένος», «δημιουργικός», «με κίνητρο» και με «εκτεταμένη εμπειρία». Το τι μπορείς να κάνεις είναι να αποφύγεις την υπερβολή. Συνήθως οι εργοδότες εξετάζουν τα social media των υποψηφίων και θα δουν γρήγορα την υπερβολική χρήση των ίδιων επίθετων.

Προσπάθησε να εξηγήσεις ποιος είσαι, τι κάνεις και γιατί το κάνεις χωρίς να αναφέρεις τις ίδιες κλισέ φράσεις. Επίσης, με τους εργοδότες να διαβάζουν πολλά βιογραφικά, θα εκτιμήσουν ότι θα τους παρουσιάσεις μια συνοπτική και σαφή περιγραφή της εμπειρίας, των φιλοδοξιών και των ικανοτήτων σου. Κράτα το απλό και ο εργοδότης θα είναι πιθανότερο να θυμάται τι έχεις γράψει.

2Γραμματική και Εμφάνιση

pexels.com / Photo Credit: energepic.com

Όταν πρόκειται για τις πρώτες εντυπώσεις, η γραμματική και η εμφάνιση του βιογραφικού σου είναι τα πιο σημαντικά. Η γραμματική και η ορθογραφία, έχουν μεγάλη επίδραση στον αναγνώστη. Θα πρέπει όταν τελειώσεις το βιογραφικό, να κάνεις μια ανάγνωση και να διορθώσεις τυχόν γραμματικά και συντακτικά λάθη.

Αν νιώθεις ότι δεν είσαι ο κατάλληλος, μπορείς να βρεις ένα φίλο που θα το κάνει για σένα. Επιπλέον, καλό θα ήταν να δώσεις το βιογραφικό σου σε κάποια άτομα να το διαβάσουν και να σου πουν σχόλια για την σαφήνεια και το νόημα του.

Με την εμφάνιση, η κατάσταση είναι λίγο πιο υποκειμενική. Θα πρέπει να δημιουργήσεις κάτι που είναι αντικειμενικά ελκυστικό. Ακόμα κι αν δεν έχεις τις σχεδιαστικές δεξιότητες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα υπάρχον template για βιογραφικά. Υπάρχουν πολλά δωρεάν online εργαλεία που προσφέρουν αρκετά διαφορετικά σχέδια.

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο στο StudentLife Jobs!

3Τόνισε τις ικανότητές σου

pexels.com / Photo Credit: Startup Stock Photos

Τα δυνατά σου σημεία θα πρέπει να τονίζονται στο βιογραφικό και στα επαγγελματικά προφίλ σου. Παρόλο που το βιογραφικό σου μπορεί να τροποποιείται όταν κάνεις αίτηση για διαφορετικές θέσεις, θα πρέπει να είναι πάντα εύκολο για έναν εργοδότη να βρει τις δεξιότητες και τις ικανότητές που κατέχεις για την συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Δώσε στον πιθανό εργοδότη άφθονο υλικό με την δουλειά σου από προηγούμενες εταιρείες που έχεις δουλέψει, έτσι ώστε να μπορείς να τον πείσεις πιο εύκολα για την εμπειρία και τις δυνατότητες σου.

Πηγή Άρθρου: Graduateland

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο στο StudentLife Jobs!