Δες τι πρέπει να προσέξεις στο ντύσιμό σου πριν από μία συνέντευξη για δουλειά!

pexels.com / Photo Credit: Minervastudio

Γνωρίζοντας τι να φορέσεις για μια συνέντευξη εργασίας είναι εξίσου σημαντικό με την ίδια την συνέντευξη. Το ρητό: “Δεν έχεις ποτέ μια δεύτερη ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση που θα κάνεις”, ισχύει σε αυτήν την περίπτωση!

Όταν πρόκειται για συνέντευξη εργασίας, η εμφάνισή σου είναι εξαιρετικά σημαντική. Αν φαίνεσαι επαγγελματικά ντυμένος, θα διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στο αν θα θεωρηθείς κατάλληλος για τη δουλειά.

Εμείς ψάξαμε και μέσα από αυτό το άρθρο σου παρουσιάζουμε κάποια tips και συμβουλές, έτσι ώστε έχεις το ιδανικό ντύσιμο για την συνέντευξή σου!

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο στο StudentLife Jobs!

Δες πιο κάτω τα tips!

1Μάθε για την κουλτούρα της εταιρείας

pexels.com / Photo Credit: rawpixel.com

Όταν αποφασίσεις τι να φορέσεις για μια συνέντευξη εργασίας, θα πρέπει πρώτα να λάβεις υπόψη την κουλτούρα και το dress code της εταιρείας και να ντυθείς ανάλογα.

Δεν θα ήταν το ιδανικό σενάριο να πας σε μια συνέντευξη φορώντας κοστούμι, όταν όλοι οι υπαλλήλοι ντύνονται πιο χαλαρά ή το αντίθετο. Σε κάθε περίπτωση, το ντύσιμό σου μπορεί να δώσει τη λανθασμένη εντύπωση, με αποτέλεσμα ο πιθανός εργοδότης να σε θεωρήσει ακατάλληλο για την θέση.

Η βιομηχανία με την οποία ασχολείται η εταιρεία μπορεί να σου δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές, καθώς το ντύσιμο σε μια λογιστική εταιρεία πιθανότατα να είναι διαφορετικό από αυτό μιας κατασκευαστικής εταιρείας.

2Ταίριαξε με την εταιρεία

pexels.com / Photo Credit: Fox

Η επιλογή για το τι πρέπει να φορέσεις για μια συνέντευξη πρέπει να ταιριάζει ή να είναι ελαφρώς πιο επίσημη από το dress code της εταιρείας. Αν το dress code είναι απλό, τότε ένα κοστούμι θα ήταν η ιδανική επιλογή.

Το σημαντικό είναι να φορέσεις ρούχα με τα οποία αισθάνεσαι άνετα και να φαίνεσαι περιποιημένος, ενώ παράλληλα να ταιριάζεις με το dress code της εταιρείας. Με αυτόν τον τρόπο θα εκπέμπεις μια ωραία ενέργεια και θα αφήσεις την προσωπικότητά σου να λάμψει!

3Να είσαι τακτοποιημένος

pexels.com / Photo Credit: Rebrand Cities

Βεβαιώσου ότι τα ρούχα σου είναι καθαρά και κομψά σιδερωμένα. Τα τσαλακωμένα ή βρώμικα ρούχα, δείχνουν έλλειψη προσοχής στη λεπτομέρεια. Επέλεξε ρούχα που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα,  έτσι ώστε να είσαι χαλαρός στη συνέντευξη σου.

Η υγιεινή είναι εξίσου απαραίτητη, γι’ αυτό βεβαιώσου ότι έχεις καθαρά μαλλιά, νύχια, φρέσκια αναπνοή κλπ. Τα μαλλιά πρέπει να συγυρισμένα και οι άντρες να έχουν το μούσι τους περιποιημένο.

Το άρωμα σου θα πρέπει να είναι διακριτικό, έτσι ώστε να μην έχει υπερβολικά έντονη μυρωδιά και το μακιγιάζ να είναι λιτό και διακριτικό. Μην φορέσεις φανταχτερά κοσμήματα, γιατί μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή, αλλά και του ατόμου που θα σου πραγματοποιήσει την συνέντευξη.

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο στο StudentLife Jobs!

4Απόφυγε τα έντονα χρώματα

pexels.com / Photo Credit: bruce mars

Είναι ωραίο να δείξεις λίγη προσωπικότητα στην επιλογή του ρουχισμού σου, ωστόσο είναι προτιμότερο να αποκλείσεις τα έντονα χρώματα και να επιλέξεις κάτι πιο διακριτικό.

Το ίδιο ισχύει και για τις γραβάτες και τις κάλτσες, κάτι που θα προσέξει ο πιθανός εργοδότης σου.

5Επέλεξε διακριτικά αξεσουάρ

pexels.com / Photo Credit: Moose Photos

Τα αξεσουάρ όπως τσάντα και χαρτοφύλακας θα πρέπει να είναι διακριτικά και κομψά, κάτι που θα δώσει την αίσθηση του επαγγελματισμού στους υπόλοιπους.

Τα παπούτσια σου πρέπει να είναι καθαρά και να φαίνονται καινούρια, ενώ τα τακούνια θα πρέπει να έχουν ένα λογικό ύψος.

Πηγή Άρθρου

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο στο StudentLife Jobs!