Επαγγελματίες μοιράζονται μαζί σου συμβουλές καριέρας!

pexels.com / Photo Credit: Moose Photos

Είτε τώρα ξεκινάς την καριέρα σου είτε όχι, σίγουρα θα έχεις βρεθεί σε σταυροδρόμι όπου δεν ξέρεις πως να εκπληρώσεις έναν επαγγελματικό στόχο.

Αυτά τα διλήμματα συνήθως καλύπτουν σημαντικά επαγγελματικά θέματα, όπως δικτύωση, επαγγελματική σταδιοδρομία και επίτευξη στόχων.

Έτσι, ψάξαμε και βρήκαμε μέσα από αυτό το άρθρο, συμβουλές σταδιοδρομίας από επαγγελματίες του χώρου!

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!

Δες τις συμβουλές πιο κάτω:

1Μην φοβάσαι να ακολουθήσεις μια μοναδική πορεία προς τον στόχο σου

pexels.com / Photo Credit: pixabay.com

«Μη φοβάσαι να αλλάξεις θέσεις εντός του ίδιου κλάδου ή ακόμα και εντός της ίδιας εταιρείας (π.χ. πωλήσεις, HR, IT κλπ).»

– Sean Sessel, The Oculus Institute

2Χρησιμοποίησε τα κοινωνικά μέσα για να δημιουργήσεις την επαγγελματική σου persona

«Όσον αφορά τα κοινωνικά μέσα, μην τα αφήνεις να σε τρελαίνουν. Θα πρέπει να φαίνεσαι και να ακούγεσαι σαν τον εαυτό σου και το brand που χτίζεις.

Οι άνθρωποι γενικά τείνουν να δουλεύουν με άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται, έτσι πρέπει να φτιάξεις τη φήμη σου online και offline. Οι μελλοντικοί πελάτες και οι θέσεις εργασίας μπορούν να προέρχονται από διαφορετικά μέρη, περιστάσεις και χρονικές περιόδους.

Είναι σημαντικό να είσαι συμπαθητικός σε όλους και να κάνεις φίλους, αφού ποτέ δεν ξέρεις ποιος είναι ή θα είναι σε θέση να σε βοηθήσει!»

– Paige Arnof-Fenn, Mavens & Moguls

3Βγες έξω από το comfort zone σου για να βελτιωθείς

«Είμαι leadership development coach και η καλύτερη συμβουλή μου για εξέλιξη της καριέρας είναι να βάζω κάτι στο development plan των συναδέλφων μου που τους φοβίζει. Επειδή η μεγαλύτερη ανάπτυξη προέρχεται από ένα συναίσθημα δυσφορίας (και μερικές φορές φόβου)!

Αν σε αγχώνει να μιλάς μπροστά από πολύ κόσμο (public speaking), κάνε το μέρος της εξέλιξής σου. Ξεκίνα μαθήματα ή ζήτα 1 project που θα χρειαστεί να σηκωθείς μπροστά σε άλλους και να μοιραστείς τις ιδέες σου.»

– Kate Dixon, Dixon Consulting

4Βρες έναν μέντορα που μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξή σου

«Η εξεύρεση ενός μέντορα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σου. Ρώτα γνωστούς σου αν θαυμάζουν κάποιον που είναι στέλεχος σε κάποια εταιρεία και μπορεί να είναι πρόθυμο να συνεργαστεί μαζί σου.

Θα σε ανταμείψει πολύ να έχεις έναν εξωτερικό μέντορα και συγκεκριμένα κάποιον που δεν σχετίζεται με τον οργανισμό, τη βιομηχανία ή τον τομέα σου.»

– Caitlin Morse, 10x Digital

Πηγή Άρθρου

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!