3 συμβουλές για να αναπτύξεις τις ατομικές σου δεξιότητες!

pexels.com / Photo Credit: pixabay.com

Εκτός από τις επαγγελματικές δεξιότητες που είναι πολύ σημαντικές, θα πρέπει να κατέχεις και κάποιες ατομικές, που θα σε βοηθήσουν στην προσωπική και επεγγελματική σου ανάπτυξη.

Οι ατομικές δεξιότητες μπορούν μέσα από εκπαίδευση και προσπάθεια να βελτιωθούν και θα δεις τον θετικό τους αντίκτυπο στην δουλειά σου!

Έτσι, ψάξαμε και βρήκαμε μέσα από αυτό το άρθρο, συμβουλές για ανάπτυξη των ατομικών σου δεξιοτήτων που θα σε βοηθήσουν στην εργασία σου!

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!

Δες τις συμβουλές πιο κάτω:

1Μάθε να επιλύεις κρίσεις και προβλήματα

pexels.com / Photo Credit: Moose Photos

Το συγκεκριμένο soft skill μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ισχυρές εργασιακές σχέσεις με τους συναδέλφους και τους πελάτες σου, που με τη σειρά του, ενισχύει την παραγωγικότητα και την επαγγελματική σου φήμη.

Η ικανότητα να αντιμετωπίζεις ανθρώπους αλλά και δύσκολες καταστάσεις είναι πολύ σημαντική για όλες τις θέσεις. Όταν όμως φτάσεις στη θέση που θα έχεις άτομα να διευθύνεις, τότε θα είναι ίσως το χρησιμότερό σου εργαλείο, γι’ αυτό θα πρέπει να την βελτιώσεις άμεσα!

2Πίστεψε στις ικανότητές σου

pexels.com / Photo Credit: rawpixel.com

Ένα πολύ σημαντικό προσόν για την προσωπική σου ανάπτυξη είναι να πιστεύεις στις ικανότητες σου. Αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να διαπραγματευτείς μια αύξηση ή προαγωγή, να βρεις μια καλύτερη δουλειά και να αναγνωριστεί η συνεισφορά σου σε ένα project.

Αν δυσκολεύεσαι να βρεις τα δυνατά σου σημεία, μπορείς να ζητήσεις από τους συναδέλφους σου να σου τα ονομάσουν. Έτσι, θα έχεις μια αντικειμενική εικόνα για το τι κάνεις καλύτερα και τι χρειάζεται δουλειά, από ανθρώπους που βρίσκονται συνέχεια μαζί σου.

3Να έχεις περισσότερο κίνητρο

pexels.com / Photo Credit: Rebrand Cities

Το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό, έτσι ώστε να έχεις υψηλή απόδοση. Χωρίς αυτό, δεν θα υπάρχει λόγος να πιέσεις τον εαυτό σου να γίνει καλύτερος.

Το κίνητρο έρχεται από τα συναισθήματα που έχεις τη συγκεκριμένη περίοδο, αλλά υπάρχουν τρόποι για να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου, δίνοντας σου έτσι την ώθηση να βελτιωθείς.

Ένας τρόπος είναι να σπάσεις έναν μεγάλο στόχο, σε πολλούς μικρούς. Έτσι, με κάθε επίτευξη των μικρών στόχων, θα βλέπεις πως η αυτοπεποίθηση σου θα αυξάνεται, δίνοντας σου κίνητρο για να βελτιώνεσαι!

Πηγή Άρθρου

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!