Αυτά είναι τα tips για να βρεις ευκολότερα δουλειά ως απόφοιτος!

pexels.com / Photo Credit: Emily Ranquist

Η αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο και οι ενέργειες σου να βρεις δουλειά, είναι μια σημαντική στιγμή, που πιθανότατα να σου αλλάξει την ζωή. Θα έχεις αρκετές καινούριες αποφάσεις να πάρεις, αφού η αναζήτηση μιας δουλειάς δεν είναι κάτι εύκολο.

Το πιο σημαντικό είναι να μην αγχωθείς και να έχεις ένα σαφές σχέδιο δράσης για το πώς θα ξεκινήσεις την επαγγελματική σου καριέρα.

Εμείς ψάξαμε και μέσα από αυτό το άρθρο σου παρουσιάζουμε 3 tips, έτσι ώστε όταν ενταχθείς στην αγορά εργασίας, να είσαι όσο πιο αποτελεσματικός γίνεται!

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!

Δες τις συμβουλές πιο κάτω:

1Χρησιμοποίησε το πανεπιστήμιο σου

pexels.com / Photo Credit: Buro Millennial

Ένα από τα καλύτερα μέσα δικτύωσης, είναι το πανεπιστήμιο/κολέγιο! Οι καθηγητές έχουν συνήθως καλές διασυνδέσεις με επαγγελματίες του κλάδου σου, γι’ αυτό καλό θα ήταν να μιλήσεις μαζί τους και να τους εκφράσεις τους μελλοντικούς επαγγελματικούς σου στόχους.

Έτσι, μπορεί να καταφέρουν να σε φέρουν σε επαφή με κάποιο πιθανό εργοδότη που τελικά θα σε προσλάβει!

Επιπλέον, μπορείς να μιλήσεις με το Γραφείο Σταδιοδρομίας του πανεπιστημίου, αφού μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για τους απόφοιτους του.

2Έλα σε επαφή με εταιρείες που θες να εργαστείς

pexels.com / Photo Credit: rawpixel.com

Αν υπάρχουν εταιρείες που σίγουρα ξέρεις ότι θες να εργαστείς, τότε μπορείς να ελέγξεις αν υπάρχουν πρόσφατοι απόφοιτοι που εργάζονται εκεί. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να ρωτήσεις την γνώμη τους για την συγκεκριμένη εταιρεία.

Επιπλέον, μπορείς να ψάξεις και να δεις αν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις εργασίας ή κάποιο internship πριν αποφοιτήσεις! Έτσι, θα ξεκινήσεις να χτίζεις μια σχέση, πριν καν ενταχθείς στην αγορά εργασίας!

3Να έχεις μια στρατηγική για εξεύρεση εργασίας

pexels.com / Photo Credit: Bich Tran

Πολλοί απόφοιτοι πιστεύουν πως είναι εύκολο να βρουν μια δουλειά μόλις αποφοιτήσουν. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς να έχεις ένα πλάνο και συγκεκριμένους στόχους, η εξεύρεση μιας θέσης εργασίας μπορεί να είναι δύσκολη.

Πριν ξεκινήσεις την έρευνά σου, καλό θα ήταν να βάλεις κάποιους στόχους όπως μισθό, θέση κτλ. Επιπλέον, σε κάθε συνέντευξη δουλειάς, θα πρέπει να αναφέρεις τους επαγγελματικούς στόχους για την σταδιοδρομία σου, κάτι που θα αυξήσει τις πιθανότητες εργοδότησης σου.

Πηγή Άρθρου

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!