Αυτά είναι τα tips για να κάνεις μια καλή εντύπωση στην καινούρια σου δουλειά!

pexels.com / Photo Credit: Jonathan Borba

Υπάρχουν πολλές δυσκολίες όταν ξεκινάς μια καινούρια δουλειά! Μια από αυτές είναι να σε συμπαθήσουν οι συνάδελφοι σου, αφού αυτό συνεπάγεται περισσότερη αποτελεσματικότητα και υψηλή απόδοση.

Σίγουρα, δεν θα συναντάς πάντα άτομα που θα σε συμπαθούν, αλλά μέσα από αυτό το άρθρο, θα σου δείξουμε κάποια εύκολα και αποτελεσματικά tips για να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση στην καινούρια σου δουλειά!

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!

Δες τα tips πιο κάτω:

1Δείξε ενθουσιασμό

pexels.com / Photo Credit: Fox

Όταν ξεκινάς μια καινούρια δουλειά, πάντα θα έχεις και λίγο άγχος για το τι θα συναντήσεις, κάτι που μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό σου!

Αν συμβεί αυτό, θυμήσου ότι θα πρέπει να λαμβάνεις τις πληροφορίες από τους συναδέλφους σου με ευχάριστο τρόπο.

Επιπλέον, είναι καλό να κάνεις ερωτήσεις, αφού θα δείξει στον άλλο ότι του δείχνεις την απαιτούμενη σημασία. Σημαντικό είναι, να μην είσαι υπερβολικά ενθουσιώδης, αφού αυτό θα δείξει ότι δεν έχεις επαγγελματισμό!

2Να θυμάσαι τα ονόματα των συναδέλφων σου

pexels.com / Photo Credit: rawpixel.com

Είναι ένας απλός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος για μια καλή πρώτη εντύπωση, αφού δείχνει ευγένεια και σεβασμό!

Σίγουρα, θα ακούσεις πολλά καινούρια ονόματα που θα είναι δύσκολο να τα θυμάσαι. Μπορείς όταν ένας συνάδελφος σου πει το όνομα του, να το επαναλάβεις, αυξάνοντας τις πιθανότητες για να το θυμάσαι την επόμενη φορά που θα συναντηθείτε!

3Να είσαι τυπικός με το ωράριο εργασίας

pexels.com / Photo Credit: pixabay.com

Η τυπικότητά σου, είναι ακόμη ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσεις καλές εντυπώσεις. Είναι απαραίτητο να πηγαίνεις στη δουλειά σου 10-15 λεπτά νωρίτερα και να βεβαιώνεσαι πως δεν θα είσαι πάντα ο πρώτος που θα σχολάει.

Αν σε περίπτωση που κάτι συμβεί και θα αργήσεις (έστω και 5 λεπτά), πάρε τηλέφωνο τον προϊστάμενό σου και ενημέρωσε τον, λέγοντας τον λόγο και πόσο θα αργήσεις.

4Να είσαι προσεγγίσιμος

pexels.com / Photo Credit: Moose Photos

Η γλώσσα του σώματος και οι διάφορες μορφές επικοινωνίας, μπορούν να δείξουν πολλά για τον χαρακτήρα σου και αν θα σε συμπαθήσει ένα άτομο.

Είναι καλό να μην έχεις μια επιθετική στάση σώματος (διπλωμένα χέρια, επιβλητικό βλέμμα κτλ) και προσπάθησε να μην δίνεις σύντομες και απότομες απαντήσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, θα βοηθήσεις και τους συναδέλφους σου, να μπορέσουν να σε προσεγγίσουν ευκολότερα!

Πηγή Άρθρου

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!