Έτσι θα καταλάβεις αν ήρθε η ώρα να βρεις καινούρια δουλειά!

pexels.com / Photo Credit: energepic.com

Το να πάρεις την απόφαση να σταματήσεις από τη δουλειά σου και να βρεις κάτι καλύτερο δεν είναι κάτι εύκολο, ειδικά αν είσαι χρόνια σε μια εταιρεία, έχεις μια καλή θέση ή ο μισθός σου είναι ικανοποιητικός!

Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια, που σου δείχνουν ότι ήρθε η ώρα για κάτι καλύτερο.

Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε μέσα απ’ αυτό το άρθρο, κάποια tips, έτσι ώστε να δεις αν ήρθε η ώρα να ψάξεις για καινούρια δουλειά!

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!

Δες τι βρήκαμε πιο κάτω:

1Όταν δεν πληρώνεσαι καλά (και το αφεντικό σου δεν ενδιαφέρεται)

pexels.com / Photo Credit: pixabay.com

Ο μισθός είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που δουλεύουμε. Όταν πληρώνεσαι λιγότερο σε σχέση με τα καθήκοντα που έχεις ή απ’ όσο αξίζεις, τότε ίσως είναι καιρός να βρεις μια άλλη δουλειά.

Επιπλέον, όταν ο εργοδότης σου αρνείται να σε ανταμείψει γι’ αυτά που προσφέρεις, αυτό δείχνει πως δεν σε σέβεται. Έτσι, ψάξε για μια δουλειά που θα σε ανταμείβει γι’ αυτά που προσφέρεις!

2Όταν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σου

pexels.com / Photo Credit: Startup Stock Photos

Όταν ξεκινήσεις μια δουλειά, όπως και ο εργοδότης, έτσι και εσύ θα έχεις κάποιες προσδοκίες. Τέτοιες προσδοκίες μπορεί να είναι προσωπική ανάπτυξη, επαγγελματική ανέλιξη ή οικονομικά οφέλη.

Αν βρεθείς  στο στάδιο που οι προσδοκίες σου δεν εκπληρώνονται, τότε καλό θα ήταν να ψάξεις για μια καινούρια δουλειά. Ψάξε για κάτι που μπορεί να σε βγάζει από το comfort zone σου, έτσι ώστε να βελτιώνεσαι συνεχώς.

3Όταν δεν υπάρχουν ευκαιρίες ανάπτυξης

pexels.com / Photo Credit: fauxels

Αν θες να έχεις μια πετυχημένη καριέρα, θα πρέπει να έχεις ικανούς συναδέλφους και προϊσταμένους, για να μπορέσουν να σου μεταδώσουν τις γνώσεις τους για να γίνεσαι καλύτερος.

Όταν όμως το περιβάλλον της δουλειάς σου είναι τοξικό και δεν υπάρχει επαγγελματισμός, τότε ψάξε για κάτι άλλο. Το επαγγελματικό κλίμα στην δουλειά είναι πολύ σημαντικό για να μπορείς να αποδίδεις στο 100% των δυνατοτήτων σου, αλλά και για να έχεις μια καλή ψυχική υγεία.

Tip: Καλό θα ήταν να μην σταματήσεις από τη δουλειά σου, πριν να βρεις μια καινούρια. Αυτό γίνεται γιατί δεν ξέρεις πόσο χρόνο θα πάρει η εξεύρεση εργασίας και δεν θες να αντιπετωπίσεις οικονομικά προβλήματα όσο είσαι άνεργος!

Πηγή Άρθρου

Δες όλες τις Θέσεις Εργασίας και Πρακτικής Άσκησης στην Κύπρο, στο StudentLife Jobs!