Τα Starbucks στην Κύπρο

Το πρώτο κατάστημα Starbucks λειτούργησε το 1971, ενώ σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 30,000 καταστήματα, σε πάνω από 74 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα Starbucks κατέχουν την πρώτη θέση στο καβούρδισμα και τη λιανική πώληση υψηλής ποιότητας καφέ παγκοσμίως.

Στην Κύπρο έφτασαν τον Δεκέμβριο του 2003, με πρώτο κατάστημα στο κέντρο της Λευκωσίας. Από την πρώτη στιγμή οι φίλοι του καφέ στην Κύπρο αγκάλιασαν τα Starbucks, επιλέγοντας τον χώρο των καταστημάτων όχι μόνο για να απολαμβάνουν εξαιρετικής ποιότητας καφέ, αλλά και ως το δικό τους “στέκι”, το σημείο συνάντησης ανάμεσα στη δουλειά και το σπίτι, το σημείο χαλάρωσης μετά το πανεπιστήμιο.

Σήμερα λειτουργούν 15 καταστήματα Starbucks σε πολλά και διαφορετικά σημεία σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό, Κάτω Πάφο και Πρωταρά. Η ομάδα των Starbucks στην Κύπρο αποτελείται από 150 άτομα με πάθος για τον καφέ.

Δουλεύοντας στα Starbucks

Από το ξεκίνημα μέχρι και σήμερα, στα Starbucks είχαν ως όραμα να πηγαίνουν στη δουλειά καθημερινά, στοχεύοντας σε 2 πράγματα: να μοιράζονται τον τέλειο καφέ με φίλους και να συμβάλλουν στο να κάνουν λίγο καλύτερο τον κόσμο. Αυτή την κληρονομιά συνεχίζουν και στην Κύπρο!

Γι’ αυτό η εργασία στα Starbucks είναι ξεχωριστή! Το φιλόξενο εργασιακό περιβάλλον ενθαρρύνει τους εργαζόμενους στα Starbucks ή αλλιώς partners, να δημιουργούν ένα χώρο όπου επιθυμούν να εργάζονται κάθε μέρα.

Οι partners είναι το πιο πολύτιμο κεφάλαιο στα Starbucks. Φτιάχνουν εξαιρετικά ροφήματα, χτίζουν σχέσεις μεταξύ τους και φυσικά δημιουργούν αυθεντικές στιγμές επαφής με τους πελάτες.

Τα Starbucks είναι ένας εργοδότης ίσων ευκαιριών. Στόχος τους είναι να βελτιώνουν τις δεξιότητές των partners και να δημιουργούν μια κουλτούρα που εκτιμά και σέβεται τη διαφορετικότητα.

Θέσεις εργασίας και προνόμια

Στα Starbucks μπορείς να δουλέψεις ως Barista, Shift Supervisor, Assistant Store Manager και Store Manager. Αν είσαι φοιτητής ή αυτή είναι η πρώτη σου δουλειά, τότε θα ξεκινήσεις ως Barista –  part time ή full time – και θα έχεις την ευκαιρία μέσα από συνεχή εκπαίδευση να γίνεις Coffee Master. Αργότερα, ανάλογα με τις ικανότητές σου, μπορείς να προαχθείς σε μια από τις άλλες θέσεις.

Εκτός από το πραγματικά φιλόξενο περιβάλλον και τη συνεχή εξέλιξη, τα Starbucks προσφέρουν ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών σε συνδυασμό με μια σειρά προνομίων, σχεδιασμένων για να καλύπτουν τις ανάγκες των partners.

Τα προνόμια περιλαμβάνουν: bonus, tips, ετήσια άδεια με αποδοχές, 13ο μισθό, δωρεάν ένταξη σε ομαδικό συμβόλαιο πρόσθετης ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, εκπτώσεις σε προϊόντα, δωρεάν ροφήματα και προϊόντα κ.ά.

Πολύ σημαντικά επίσης είναι και το σύστημα ηθικής αναγνώρισης, η υποστήριξη της εταιρείας στην ολοκλήρωση των σπουδών και η ευελιξία στο πρόγραμμα εργασίας.

Σύνδεση με κάτι μεγαλύτερο

Οι partners στα Starbucks είναι κάτι παραπάνω από εργαζόμενοι. Έχεις πολλές δυνατότητες να αναπτυχθείς ως άνθρωπος, να αναπτύξεις την καριέρα σου, να αναπτυχθείς εντός της κοινωνίας στην οποία ανήκεις. Έχεις την ευκαιρία να συνδεθείς με κάτι μεγαλύτερο και να εμπνεύσεις τη θετική αλλαγή στον κόσμο.

Η συνεισφορά και η συμμετοχή στις κοινωνίες που δραστηριοποιούνται τα Starbucks, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της εταιρείας και των ανθρώπων της, γεγονός που έχει καθιερώσει τα Starbucks ως μια από τις εταιρείες πρότυπα σε όλο τον κόσμο.

Στην Κύπρο, από την αρχή της λειτουργίας τους, τα Starbucks έρχονται καθημερινά πιο κοντά στους πελάτες και στις κοινότητες, μέσα από σημαντικές ενέργειες και πρωτοβουλίες.

Μια από τις πρωτοβουλίες που ξεχωρίζει, είναι η συνεργασία των Starbucks με το «Σοφία για τα παιδιά», με εθελοντική προσφορά των μελών τους καθώς και με οικονομική συνεισφορά με τη συμμετοχή των πελατών τους.

Τι κρατήσαμε από τα Starbucks:

Μπαίνοντας στα Starbucks νιώσαμε τη μυρωδιά του καφέ και ένα πολύ θετικό vibe. Εκεί γνωρίσαμε το προσωπικό, μάθαμε για την κουλτούρα και καταλάβαμε πόσο δένονται με τη δουλειά τους.

Όπως μας είπαν, έχουν ως στόχο τα Starbucks να είναι ο 3oς πιο σημαντικός χώρος στη ζωή των πελατών τους, μετά το σπίτι και τη δουλειά. Φυσικά οι ίδιοι νιώθουν τα Starbucks ως 2ο, ως 3ο, και κάποτε ως 1ο χώρο στη δική τους ζωή, αφού εκεί νιώθουν σαν στο σπίτι τους μέσα από τις φιλίες που δημιουργούν.

Αυτό που μας έκανε πραγματικά εντύπωση όμως, είναι η ανέλιξη που μπορεί να έχει κάποιος που εργάζεται στα Starbucks. Σχεδόν όλοι όσοι βρίσκονται σήμερα σε ψηλότερες θέσεις, ξεκίνησαν ως Barista. Εργάστηκαν με ενθουσιασμό, αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο και τα Starbucks τους επιβράβευσαν.

Είναι ένα παράδειγμα, πώς μπορείς να μετατρέψεις μια part time δουλειά σε πάθος, και μετά σε ολόκληρη καριέρα! Αν ψάχνεις ένα εργοδότη που θα σου δώσει και ‘σένα την ευκαιρία να αναπτυχθείς και να γίνεις όσο καλύτερος/η μπορείς, τότε τα Starbucks είναι μια πολύ καλή επιλογή.

– Άφιξη στην Κύπρο το 2003

– Πρώτο κατάστημα στο κέντρο της Λευκωσίας

– Σήμερα 15 καταστήματα και 150 άτομα προσωπικό

– Σειρά από προνόμια και ωφελήματα

– Μεγάλες προοπτικές ανέλιξης